Program Manager QuTech

Faculteit/afdeling: QuTech
Niveau: HBO
Functie-omvang: 38 uur uur per week
Contractduur: 1 jaar met uitzicht op verlenging
Salaris: Min € 2.588,- Max € 4.757,- bruto p/m
You are viewing information for a vacancy that was originally designed in Dutch.

QuTech

QuTech is een groeiend onderzoeksinstituut, opgericht in 2014, op het terrein van quantum computing; een publiek-private samenwerking tussen de Technische Universiteit Delft (TU Delft) en de Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek (TNO). In 2014 heeft QuTech een nationale icoonstatus verworven. Nederland heeft een unieke kennispositie op het terrein van quantum computing. QuTech vormt hierin een kern, ingebed in een breder ecosysteem in binnen- en buitenland. Binnen QuTech wordt de stap gezet van puur academisch onderzoek naar een combinatie van wetenschappelijk onderzoek en professionele technologieontwikkeling. De missie van QuTech is het ontwikkelen van een quantum computer en quantum internet.


Binnen QuTech, in totaal ongeveer 160 fte, werken wetenschappers van TNO en de faculteiten EWI (Electrotechniek, Wiskunde en Informatica) en TNW (Technische Natuur Wetenschappen) in een internationale, inspirerende en vernieuwende werkomgeving met veel ruimte voor ambitie, ondernemerschap en innovatie. QuTech is georganiseerd in zogeheten Roadmaps: Fault-Tolerant Quantum Computing, Topological Quantum Computing, Quantum Internet and Computing, Shared Development en de QuTech Academy. QuTech wordt geleid door een Scientific Director, samen met het Management Team, bestaande uit de Roadmap Leaders en de Managing Director. De organisatie bevindt zich in een groeifase. Voor de Roadmap Topological Quantum Computing (Topo) zoeken wij een Program Manager.

Functie omschrijving

Als Program Manager binnen QuTech werk je in de zeer inspirerende internationale omgeving van een toonaangevend onderzoeksinstituut. Binnen de Roadmap Topo heb je een centrale rol en ben je de rechterhand van de Roadmap Leader, die tevens de wetenschappelijke leider is van de roadmap. Als Program Manager ben je primair verantwoordelijk voor de ondersteuning van de afdeling bij de diverse bestuurlijke en bedrijfsvoering processen, waarbij je acteert als operationeel en financieel manager. Hierbij werk je nauw samen met de Roadmap leader en andere budgetverantwoordelijken binnen de afdeling.

Je ontwerpt, regisseert en coördineert de hierboven genoemde processen en speelt een actieve rol rond de strategische, beleidsmatige en bestuurlijke agenda. Je ondersteunt de wetenschappelijke staf bij de onderzoeksprojecten in binnen- en buitenland, waarbij verschillende partijen binnen- en buiten QuTech een rol kunnen spelen. Je neemt deel aan het operationeel overleg van QuTech onder leiding van de Managing Director, ter verbinding van de Roadmap met de rest van de (operationele) organisatie.

Functie eisen

Voor deze uitdagende functie zoeken we een duizendpoot met in ieder geval de volgende achtergrond, ervaring en competenties:

- Je hebt een bedrijfsmatige achtergrond en ruime ervaring, bij voorkeur in een academische omgeving;
- Je hebt ervaring in het acquireren, opzetten, coördineren en uitvoeren van projecten;
- Je bent in staat om met internationale bedrijven te opereren en hebt affiniteit met intellectual property rights;
- Je hebt ervaring met contract- en programmamanagement;
- Je bent relatiebewust en weet in complexe situaties de juiste beslissingen te nemen;
- Je bent in staat beleid mee te ontwikkelen en te implementeren ondersteunend aan de strategie van QuTech;
- Je kunt projectmatig werken en hebt ervaring in procesoptimalisatie;
- Je bent organisatiesensitief;
- Je bent in staat om vanuit flexibiliteit structuur aan te brengen binnen een fluïde organisatie;
- Je hebt overtuigingskracht, weet mensen te (ver)binden;
- Je bent analytisch en beschikt over een goed conceptueel vermogen;
- Je opereert pragmatisch en op een positieve, integere en open wijze;
- Je bent proactief, besluitvaardig, transparant en communicatief sterk;
- Je weet zeer goed intern en extern de belangen van QuTech te behartigen;
- Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

De functie heeft een omvang van 38 uur (1,0 FTE). Het gaat om een contract voor 1 jaar met bij goed functioneren uitzicht op verlenging. Het salaris voor deze functie is gebaseerd op schaal 10 of 11, afhankelijk van kennis en ervaring (met een maximum van € 4.757,- bruto per maand bij een volledige werkweek). TU Delft biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals korting bij zorgverzekeraars en op een sportabonnement. Ook kun je afspraken maken over flexibele werktijden. Je kunt jaarlijks via het Individueel Keuzepakket Arbeidsvoorwaarden je eigen beloningspakket samenstellen en ontvangt een maandelijkse werkkostenbijdrage. Op de campus is een Internationaal Kindcentrum met kinderopvang, voor- en naschoolse opvang en een internationale basisschool. Verder biedt Dual Career Services ondersteuning aan meekomende partners. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Universiteiten.

Informeren en solliciteren

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Kemo Agovic, Managing Director QuTech, e-mail: K.Agovic@tudelft.nl. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Annemarie Gerretsen, Secretaris QuTech, e-mail: A.M.D.Gerretsen@tudelft.nl. Je sollicitatiebrief met cv kun je richten aan K. Agovic en voor 23 september 2017 mailen naar QuTech@tudelft.nl onder vermelding van vacaturenummer TNWQuT17-041.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Factsheet

Faculteit/afdeling
QuTech
Niveau
HBO
Functie-omvang
38 uur
Standplaats
Delft
Contractduur
1 jaar met uitzicht op verlenging
Salaris
Min € 2.588,- Max € 4.757,- bruto p/m

Sluitingsdatum
23 september 2017
Vacaturenr.
TNW QuT 17-041


Informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Kemo Agovic, Managing Director QuTech.

T
E K.Agovic@tudelft.nl

Voor informatie over de selectieprocedure kun je terecht bij Annemarie Gerretsen, Secretaris QuTech.

E QuTech@tudelft.nl


Share