Department Head Academic Services

Faculteit/afdeling: Onderwijs- en Studentenzaken
Niveau: Universitair
Functie-omvang: 38 uur per week
Contractduur: 1 jaar met uitzicht op vast
Salaris: Min € 4.815,- Max € 6.438,- bruto p/m
You are viewing information for a vacancy that was originally designed in Dutch.

Onderwijs- en Studentenzaken

De directie Education & Student Affairs (ESA) verzorgt de ondersteuning van het onderwijs van de TU Delft (zowel Bsc, Msc als Phd) en bestaat momenteel uit vier afdelingen: het Shared Service Center (SSC), Central International Office (CIO), Student & Staff Facilities (SSF) en Sports en Culture (S&C). De directie ESA staat binnen de TU Delft bekend om de hoge kwaliteit van haar dienstverlening en kent een proactieve & oplossingsgerichte cultuur. De afdeling SSF is verantwoordelijk voor Career & Counseling Services en Educational Support, waaronder de ondersteuning van diverse onderwijsinnovatie programma's als de Extension School for Open & Online Learning en het TU Delft Teaching Lab i.o.. De afdeling heeft als missie om voor de TU Delft een katalysator voor onderwijsinnovatie te zijn.


De afdeling SSF wordt momenteel omgevormd tot Academic Services (AS) als onderdeel van een reorganisatie van de directie ESA. De nieuwe afdeling AS bestaat uit 2 teams. Het Student Development team richt zich op de ontwikkeling van de individuele student, van loopbaanadvies en psychologische ondersteuning tot carrière-evenementen. Daarnaast verzorgt dit team de organisatie van specifieke onderwijsprogramma's, zoals het Doctoral Education Programme, gericht op PhD kandidaten en het centrale deel van het Honours Programme (HP), gericht op excellente bachelor- en masterstudenten.
Het team Teaching & Learning Support richt zich op de ontwikkeling en ondersteuning van de individuele docent en op onderwijsontwikkeling, zowel van on-campus als blended en online onderwijs.

Functie omschrijving

TU Delft wordt internationaal gezien als een voorloper in de ontwikkeling van science-, engineering- en designonderwijs, met name op het gebied van Open en Online Onderwijs. Als hoofd Academic word je onderdeel van een gepassioneerd team van onderwijsvernieuwers met de ambitie om onze studenten de beste leerervaring en de hoogst haalbare onderwijskwaliteit te bieden.

Het afdelingshoofd AS heeft de volgende verantwoordlijkheden:

1. Lid van het MT van ESA: bijdragen aan de realisatie van het instellingsplan TU Delft 2018-2024, en implementatie van het organisatieontwikkelingsplan ESA 2018-2021

2. Leiding geven aan de afdeling AS: jaarplanning, begroting, HR (continue ontwikkeling & duurzame inzetbaarheid van medewerkers) en vertalen van de nieuwe onderwijsvisie in strategieën voor verdere ontwikkeling van student development services en teaching & learning support

3. Implementatie van diverse beleidsthema's: wisselend, o.a. docentprofessionalisering, ICTO, Doctoral Education, functie-beperking, in samenwerking met het beleidsteam van ESA

4. Kwaliteitsborging & verbetering van de dienstverlening van AS op het gebied van student development en teaching & learning support

5. Ondersteuning van de VPEO, directeuren onderwijs en directeur ESA bij onderwijsinnovatie programma's en -netwerken (EdX, LDE.CEL, 4TU.CEE, CDIO, IDEA League, Open Education Consortium)

Het afdelingshoofd AS is een belangrijke speler in de realisatie van de strategische ambitie van de TU Delft om ook op het gebied van onderwijs als World Class University te worden erkend en de kennis van de TU Delft met de wereld te delen (Educate the World). Als hoofd AS draag je bij aan het verder uitbouwen van deze voorloperspositie van de TU Delft op het gebied van onderwijsinnovatie. Het hoofd AS is tevens beoogd plaatsvervangend directeur van de directie ESA.

Functie eisen

Je hebt passie voor studentondersteuning en onderwijsontwikkeling en -innovatie. Je hebt een WO werk- en denkniveau en een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Je bent een teamspeler, kunt goed samenwerken, hebt overtuigingskracht, goede sociale en communicatieve vaardigheden en neemt graag initiatief. Je hebt ruime ervaring met het aansturen en ontwikkelen van (onderwijs)professionals, bij voorkeur in een hoger onderwijsinstelling gericht op technisch onderwijs. Je volgt (inter)nationale ontwikkelingen op het gebied van onderwijsontwikkeling op de voet. De TU Delft is een internationale organisatie waarin alle dienstverlening tweetalig wordt verzorgd. Een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is voor deze functie noodzakelijk.

Arbeidsvoorwaarden

De functie heeft een omvang van 38 uur (1,0 fte) per week. Het betreft een aanstelling van 1 jaar met uitzicht op vast. Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring gebaseerd op schaal 13 of 14 (met een maximum van € 6.438,- bruto p/m bij een volledige aanstelling). Daarnaast biedt TU Delft een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een flexibele werkweek, korting bij zorgverzekeraars, en de mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen. Op de campus is een Internationaal Kindcentrum met kinderopvang, voor- en naschoolse opvang en een internationale basisschool. Verder biedt Dual Career Services ondersteuning aan meekomende partners. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Universiteiten.

Informeren en solliciteren

Voor specifieke informatie over deze vacature kun je tot 29 juli contact opnemen met Timo Kos, Director of Education & Student Affairs, tel:
06-18248889, e-mail: T.Kos@tudelft.nl. In de periode van 29 juli tot 25 augustus kun je terecht bij: Nellie van de Griend, Afdelingshoofd Studenten- en Docentvoorzieningen, tel: 015-27 81753, e-mail: n.j.vandegriend@tudelft.nl. Voor informatie over de selectieprocedure kun je terecht bij mw. Ruth Vidal-Brown, secretaresse, tel: 015 - 27 81223, e-mail: po.ud@tudelft.nl. Je kunt je brief met curriculum vitae richten aan dhr. T. Kos en voor 27 augustus 2017 mailen naar po.ud@tudelft.nl onder vermelding van het vacaturenummer AT/UD/O&S/2017-17. Interne kandidaten hebben bij selectie voorrang op externe kandidaten.
De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op 28 en 30 augustus 2017 (eerste ronde) en op 4 en 5 september 2017 (tweede ronde).


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Factsheet

Faculteit/afdeling
Onderwijs- en Studentenzaken
Niveau
Universitair
Functie-omvang
38
Standplaats
Delft
Contractduur
1 jaar met uitzicht op vast
Salaris
Min € 4.815,- Max € 6.438,- bruto p/m

Sluitingsdatum
27 augustus 2017
Vacaturenr.
AT/UD/O&S/2017-17


Informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Timo Kos (tot 29 juli), Director of Education & Student Affairs.

T 06-18248889
E T.Kos@tudelft.nl

Voor informatie over de selectieprocedure kun je terecht bij Ruth Vidal, secretaresse HR.

E po.ud@tudelft.nl


Share