Procestechnoloog

Faculteit/afdeling: Technische Natuurwetenschappen
Niveau: HBO
Functie-omvang: 38 uur per week
Contractduur: 1 jaar met uitzicht op vast
Salaris: Min € 2.588,- Max € 4.084,- bruto p.m
You are viewing information for a vacancy that was originally designed in Dutch.

Technische Natuurwetenschappen

De faculteit Technische Natuurwetenschappen richt zich op het vinden van innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen. Daarbij staat het ontwikkelen van fundamentele kennis voor nieuwe technologische ontwikkelingen die breed in de maatschappij toegepast kunnen worden voorop. De wetenschappelijke staf heeft een uitstekende internationale reputatie in onderzoek en onderwijs. Met circa 177 vaste wetenschappelijke medewerkers, circa 400 promovendi en postdocs en zo’n 250 medewerkers in de ondersteuning verricht TNW vanuit zeven wetenschappelijke afdelingen onderzoek op de gebieden Life Sciences and Health, Nanosciences, Chemical Engineering, Radiation Sciences en Applied Physics. Zij verzorgt het onderwijs voor circa 3000 studenten in 4 bacheloropleidingen, 5 masteropleidingen en 3 ontwerpersopleidingen, vanuit de visie dat onderwijs en onderzoek onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.


Het Kavli Nanolab Delft (KN) maakt deel uit van het Kavli Institute of Nanoscience Delft en omvat een state-of-the–art nanofabricage cleanroom waarin grensverleggend onderzoek wordt verricht door meer dan 250 onderzoekers en studenten. Sinds 2009 wordt dit gedaan in het Van Leeuwenhoek Laboratorium, dat samen met TNO geëxploiteerd wordt. De researchprojecten worden uitgevoerd door de interne onderzoeksgroepen van TU Delft, maar ook door gebruikers van andere instellingen en door bedrijven. Het werk wordt grotendeels zelfstandig uitgevoerd door de gebruikers, maar in sommige gevallen ook in samenwerking met de procesexperts van KN.

Het vervaardigen van nanodevices binnen KN gebeurt met een heel scala aan technieken, zoals het deponeren van zeer dunne films, het structuren van de films met (nano)lithografie, het etsen van de patronen en vervolgens controle van het werk via inspectie of metingen. Het Kavli Nanolab is als groep verantwoordelijk voor het beheer van de cleanroom, met zijn infrastructuur, apparatuur, processen, regelgeving en opleiding. De groep bestaat uit circa 12 procestechnologen en technici die gezamenlijk de verantwoordelijkheid hebben voor de dagelijkse operatie, voor reparatie en onderhoud, trainen van gebruikers, voor procesontwikkelingen en voor aanschaf van nieuwe apparatuur.

Functie omschrijving

Wil je graag werken in een dynamische omgeving binnen een internationaal toonaangevende technische universiteit? Dan is dit je kans! Als procestechnoloog werk je met zeer hoogwaardige technieken en maak je kennis met een breed toepassingsgebied. In deze functie werk je samen met toponderzoekers en heb je veel contacten: zowel locaal, nationaal als internationaal.

Je gaat een aantal sterk chemisch georiënteerde vakgebieden afdekken, waarbij de verdeling van verantwoordelijkheden tussen jou en de huidige KN staf nog nader zal moeten worden bepaald. Het is de bedoeling dat je de hoofdverantwoordelijke wordt voor optische lithografie en atomic layer deposition (ALD). Hiervoor is materiaal- en proceskennis uitermate belangrijk.

Neventaken liggen er op het gebied van natte chemie (back-up) en e-beam lithografie, die beide een overlap vormen met optische lithografie. Je gaat vanuit de ALD-rol samenwerken met drie collega's uit het dunne film cluster en vanuit de lithografierol met twee collega's voor natte chemie en lithografie. De werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit dienstverlening aan de gebruikers, waarbij je een groot deel van je tijd in de cleanroom besteedt. De taken vallen ruwweg uiteen in beheer van de apparatuur, het trainen van nieuwe gebruikers en het ontwikkelen van nieuwe processen.

Functie eisen

Herken je jezelf in het volgende profiel, dan nodigen we je graag uit om te solliciteren: Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau in de afstudeerrichting scheikunde of een vergelijkbare richting. Je bent een servicegerichte team-player met een hands-on mentaliteit. Ook ben je accuraat, communicatief vaardig en heb je een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en Engels. Je hebt belangstelling voor onderzoek en ontwikkeling en bent bereid om deel te nemen als BHV'er verzwaard pakket.

Arbeidsvoorwaarden

De functie heeft een omvang van 38 uur per week (1,0 FTE). Het gaat om een contract voor 1 jaar met bij goed functioneren uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van kennis, leeftijd en ervaring gebaseerd op schaal 10 (minimaal € 2.588,- en maximaal € 4.084,- bruto p/m op basis van fulltime). TU Delft biedt een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals korting bij zorgverzekeraars en op een sportabonnement. Ook kun je afspraken maken over flexibele werktijden; is het mogelijk om jaarlijks via het Individueel Keuzepakket Arbeidsvoorwaarden je eigen beloningspakket samen te stellen; en ontvang je een maandelijkse werkkostenbijdrage. Op de campus is een Internationaal Kindcentrum met kinderopvang, voor- en naschoolse opvang en een internationale basisschool. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Universiteiten.

Informeren en solliciteren

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je (na 21 augustus) contact opnemen met Frank Dirne, Managing Director, e-mail: f.w.a.dirne@tudelft.nl, tel: 015 - 27 82357. Je kunt je sollicitatiebrief met curriculum vitae richten aan dhr. F.W.A. Dirne en voor 13 september 2017 mailen naar mw. E. van Verseveld, management assistente, e-mail: f.g.vanverseveld@tudelft.nl onder vermelding van vacaturenummer TNWQN17-034. De eerste interviewronde zal plaatsvinden in de week van 25 september.

Meer informatie over Kavli Nanolab Delft is te vinden op de website:
https://www.tudelft.nl/en/faculty-of-applied-sciences/about-faculty/departments/quantum-nanoscience/kavli-nanolab-delft/


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Factsheet

Faculteit/afdeling
Technische Natuurwetenschappen
Niveau
HBO
Functie-omvang
38
Standplaats
Delft
Contractduur
1 jaar met uitzicht op vast
Salaris
Min € 2.588,- Max € 4.084,- bruto p.m

Sluitingsdatum
13 september 2017
Vacaturenr.
TNWQN 17-034


Informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Frank Dirne, Managing Director.

T 015 - 27 82357
E f.w.a.dirne@tudelft.nl

Voor informatie over de selectieprocedure kun je terecht bij Erika van Verseveld.

E f.g.vanverseveld@tudelft.nl


Share