Docent Technisch Ontwerp & Informatica

Faculteit/afdeling: Bouwkunde
Niveau: Universitair
Functie-omvang: 32 uur per week
Contractduur: 1 jaar met uitzicht op verlenging
Salaris: Min € 2.588,- Max € 4.084,- bruto p/m bij fulltime
You are viewing information for a vacancy that was originally designed in Dutch.

Bouwkunde

In haar 110-jarige bestaan heeft de faculteit Bouwkunde een stevige internationale reputatie opgebouwd in het opleiden van architecten en stedenbouwkundigen en in het scholen van promovendi. Met zo'n 2600 studenten, ruim 500 medewerkers waarvan circa 230 FTE wetenschappelijk personeel, is de faculteit een van de grootste opleidingen van TU Delft en een van de meest gerenommeerde architectuurfaculteiten in Europa. Een gedegen ontwerpersopleiding en onderzoek in het domein van de gebouwde omgeving vormen van oudsher de opgave waar de faculteit voor staat. Ruim 40 hoogleraren zijn werkzaam op uiteenlopende wetenschapsgebieden die het gehele domein van de gebouwde omgeving bestrijken. Meer informatie: bk.tudelft.nl.


De afdeling Architectural Engineering + Technology verzorgt onderwijs en verricht wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de technologie van het bouwen in de context van het bouwkundig ontwerp. De positie van de afdeling AE+T hierbij is de brugfunctie tussen de architect en de technisch specialisten (adviseurs). De afdeling richt zich hierbij op innovaties en verbeterde versies van materiaalcombinaties van elementen, componenten en systemen tot en met bouwdelen in integrale architectuurgerichte ontwerpen van bouwconstructies, draagconstructies, energiesystemen en klimaatinstallaties. Hierbij maken wij gebruik van geavanceerde ICT technieken, methoden en tools op basis van duurzaamheid in ontwerp, realisatie, beheer en onderhoud.

De leerstoel Technisch Ontwerp en Informatica binnen de sectie Computation & Performance houdt zich bezig met informatica toepassingen, technieken en methoden gericht op ontwerpen en materialiseren in het bouwproces. De leerstoel geeft onderwijs in de bachelor- en in de masterfase en doet onderzoek naar Computation & Performance. Performance Based Design is een van het hoofdthema's waarbij de computational methoden en technieken geïntegreerd worden in het gehele spectrum van concept ontwerp tot de sloop, d.m.v. een samenwerkingsomgeving zoals BIM (Building Information Modeling) en BEM (Building Environmental Modeling).

Functie omschrijving

Doceren aan de Delftse faculteit Bouwkunde betekent werken in een dynamische, inspirerende en uitdagende werkomgeving. Als docent Technisch Ontwerp en Informatica verzorg je op een inspirerende manier onderwijs op internationaal toonaangevend niveau. Je leidt de architecten en bouwkundig ingenieurs van de toekomst op. Specifiek houdt dit onder meer in het begeleiden van bachelor en master studenten, het organiseren van onderwijsonderdelen en het nakijken en evalueren van opdrachten.

Je werkt zowel individueel als in teamverband met collega's. Voor deze functie beschik je over een Masterdiploma Bouwkunde en heb je aantoonbare ervaring in het ontwerpen en materialiseren in het ontwerponderwijs; bij voorkeur in computation gerelateerde creatieve ontwerpen en materialen, het gebruik en eventueel ontwikkelen van digitale tools, technieken en methoden, kennis van parametrisch ontwerpen, performans simulaties t.b.v. ontwerpen en materialiseren e.d.

Functie eisen

Je bent als docent enthousiast en inspirerend om in een universitaire context les te geven. Ook ben je in staat het werkveld analytisch en wetenschappelijk te benaderen, ben je empathisch en in staat om goed contact te leggen met studenten en overige docenten. Je kunt onderwijsonderdelen binnen de context van de faculteit organiseren, en verbeteringen signaleren. Je kunt goed in teams samenwerken en hebt goede communicatieve vaardigheden. Je beheerst de Nederlandse taal als moedertaal en je beheerst de Engelse taal op C1-niveau of hoger. Je hebt goede kennis van en vaardigheid in het toepassen van Revit, Maya, Rhino en Grasshopper in het ontwerpproces. Kennis op het gebied van scripting en/of programmeren in Visual Basic, Python of C# is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

De functie heeft een omvang van maximaal 32 uur per week (0,8 FTE). Het betreft een aanstelling voor 1 jaar, met uitzicht op verlenging bij goed functioneren. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring gebaseerd op schaal 10 met een maximum van € 4.084,- bruto p/m bij een fulltime aanstelling. TU Delft biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, een werkkostenbijdrage, korting op een sportabonnement en bij zorgverzekeraars, en de mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen. Op de campus is een Internationaal Kindcentrum met kinderopvang, voor- en naschoolse opvang en een internationale basisschool. Verder biedt Dual Career Services ondersteuning aan meekomende partners. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Universiteiten.

Informeren en solliciteren

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Prof.dr.ir. Sevil Sariyildiz, Hoogleraar, e-mail: I.S.Sariyildiz@tudelft.nl, tel:
015-2785997. Voor informatie over de selectieprocedure kun je terecht bij Nathalie Bast, HR Adviseur, e-mail: n.a.bast@tudelft.nl, tel: 015 - 27 89202. Je kunt je motivatiebrief en cv richten aan Mw. N.A. Bast en voor 1 juli 2017 mailen naar HR-BK@tudelft.nl onder vermelding van vacaturenummer BK 2017/10.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Factsheet

Faculteit/afdeling
Bouwkunde
Niveau
Universitair
Functie-omvang
32
Standplaats
Delft
Contractduur
1 jaar met uitzicht op verlenging
Salaris
Min € 2.588,- Max € 4.084,- bruto p/m bij fulltime

Sluitingsdatum
1 juli 2017
Vacaturenr.
BK2017/10


Informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Nathalie Bast, HR Adviseur.

T 015 - 27 89202
E hr-bk@tudelft.nl

Voor informatie over de selectieprocedure kun je terecht bij Nathalie Bast, HR Advisor.

E HR-BK@tudelft.nl


Share