Business Analist HR ICT systemen

Faculteit/afdeling: Human Recources Management
Niveau: HBO
Functie-omvang: 38 uur per week
Contractduur: 1 jaar met uitzicht op verlenging
Salaris: Min € 2.588,- Max € 4.084,-
You are viewing information for a vacancy that was originally designed in Dutch.

Human Recources Management

Om haar doelstellingen te realiseren zet de TU Delft in op het aantrekken en ontwikkelen van wetenschappelijk talent uit de wereldtop. De directie Human Resources (HR) speelt hierin een onderscheidende rol door te streven naar zoveel mogelijk ondersteuning op maat. Kernwoorden hierbij zijn: professionaliteit, betrokkenheid en kwaliteit.
De HR organisatie bestaat uit een aantal centrale onderdelen, zoals HR Development & Mobility en HR Services, en uit HR Advies, gesitueerd binnen de faculteiten en de Universiteitsdienst.
Het personeelsbeleid zoals geformuleerd in de HR-strategie ‘Freedom to Excel’ is gericht op leiderschapsontwikkeling, talent management en organisatieontwikkeling, met HR-instrumenten die bijdragen aan de versterking van onderwijs, onderzoek en valorisatie.


Je werkt in het team Informatie Management - onderdeel van HR Services - dat verantwoordelijk is voor het functioneel beheer van de HR ICT systemen en het uitvoeren van HR ICT projecten. Dit team staat de komende jaren voor een aantal uitdagingen: de implementatie van een Talent Mangement Suite, de optimalisatie en mogelijk op termijn vervanging van het core HR systeem, de introductie van selfservice processen en de inzet van cognitieve technologieën.

Functie omschrijving

De functie kent 2 componenten. Functioneel beheer en business analyse van HR ICT systemen en processen. In eerste instantie ligt de nadruk op functioneel beheer, naar verwachting ligt in de nabije toekomst de nadruk op business analyse.

Functioneel Beheer
- Je werkt samen met de functioneel beheerders van het team Informatie Management.
- Je bent verantwoordelijk voor het functioneel beheer van de Talent Management Suite (o.a. recruitment en performancemanagement) en het core HR informatie systeem. Als onderdeel hiervan ondersteun je de projectleiders, de testmanager en key users bij het opstellen van testscripts en het uitvoeren en administreren van testen.


Business Analyse
- Je ondersteunt de consultants van het team Informatie Management op tactisch en operationeel vlak.
- Je analyseert de behoeften en wijzigingsverzoeken van HR-collega’s en overige key users. De behoeften haal je vooral op uit overleggen met key users en door je deelname aan projecten.Je werkt deze behoeften uit in HR procesaanpassingen of –optimalisaties en functionele requirements. In geval van wijzigingen zorg je voor goede documentatie (bijvoorbeeld gebruikershandleidingen, procesbeschrijvingen).

In beide rollen zorg je dat de gehele supportketen voor de betreffende HR ICT systemen goed ingeregeld is. Bijvoorbeeld de afstemming met de 1e lijn van het HR Contact Centre van HR Services. Welke calls en vragen nemen zij voor hun rekening, welke kennis moet worden overgedragen, wat is de juiste kwaliteit van vraagafhandeling, wanneer is er sprake van een incident of structurele verstoring. Waar nodig stem je ook af met ICT/Technisch Applicatie Beheer.

Functie eisen

Herken je jezelf in het onderstaande profiel, dan nodigen we je graag uit om te solliciteren op deze functie:

- Je hebt minimaal een afgeronde relevante HBO opleiding
- Je hebt ervaring op het gebied van HR ICT functioneel beheer, bij voorkeur binnen een HR afdeling/shared service center.
- Je hebt kennis van en ervaring in procesmatig ontwerpen, denken en werken op het gebied van core HR processen en HR Talent Management processen.

Je bent zelfstandig, daadkrachtig en resultaatgericht; en je hebt sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, ook in de Engelse taal. Wensen en behoeften van klanten herken je snel en je geeft hier blijk van in je handelen. Je stelt je dienstverlenend op, bent operationeel scherp, en vraagt door tot een compleet beeld ontstaat van de wensen van de klant.

Je hebt een scherp analytisch vermogen. Je kunt hoofd- en bijzaken goed onderscheiden, je ziet onderlinge verbanden, dringt snel door tot de kern en je weet dit helder over te brengen aan betrokkenen. Tot slot ben je accuraat, nauwkeurig en zorgvuldig. Je draagt continu bij aan verbetering binnen het team.

Je vindt het belangrijk je te ontwikkelen, bijvoorbeeld in de leanmethodiek, testmanagement, adviseren, projectmanagement, scrum, SQL en/of tools om query’s op te stellen.

Arbeidsvoorwaarden

De functie heeft een omvang van 38 uur per week (1,0 FTE) Het gaat in eerste instantie om een contract voor 1 jaar. Het salaris voor deze functie is gebaseerd op schaal 10, met een maximum van € 4.028,- bruto per maand bij een volledige aanstelling. Inschaling is afhankelijk van kennis, ervaring en gebleken kwaliteiten. TU Delft biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Universiteiten.

Informeren en solliciteren

Voor meer informatie, kun je contact opnemen met Annemieke Zonneveld, Manager HR Services / Programma Manager HR ICT, telefoon 06-22700175, e-mail j.h.m.zonneveld@tudelft.nl. Wil je solliciteren, stuur dan voor 26 juni a.s. een brief met curriculum vitae gericht aan Annemieke Zonneveld naar po.ud@tudelft.nl onder vermelding van het vacaturenummer AT/UD/HR/2017-09.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Factsheet

Faculteit/afdeling
Human Recources Management
Niveau
HBO
Functie-omvang
38
Standplaats
Delft
Contractduur
1 jaar met uitzicht op verlenging
Salaris
Min € 2.588,- Max € 4.084,-

Sluitingsdatum
26 juni 2017
Vacaturenr.
AT/UD/HR/2017-09


Informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met , .

T
E

Voor informatie over de selectieprocedure kun je terecht bij R.G. Vidal-Brown, HR secretaresse.

E po.ud@tudelft.nl


Share