Financial Controller Concern

Faculteit/afdeling: Finance
Niveau: HBO+
Functie-omvang: 38 uur per week
Contractduur: 1 jaar met mogelijk uitzicht op verlenging
Salaris: Min € 3.475,- Max € 4.757,- bruto p/m
You are viewing information for a vacancy that was originally designed in Dutch.

Finance

De directie Finance is verantwoordelijk voor de financiële strategie- en beleidsontwikkeling. Ook business control, procurement, treasury management, fiscaliteiten, verzekeringen en de (operationele) activiteiten op het gebied van financiële informatievoorziening en administratie worden door Finance verzorgd. De directie Finance bestaat uit een centrale organisatie (met onder andere de afdelingen Shared Service Centre, Financial Planning & Control, Financial Control) en decentrale afdelingen per faculteit.


De werkzaamheden binnen de directie Finance zijn onderverdeeld in Financial Control, Business Control en Administratie. De Financial Control activiteiten worden centraal aangestuurd met als doel om de financiële basisprocessen verder te uniformeren, te automatiseren en te optimaliseren. Business Control wordt in de huidige situatie decentraal aangestuurd waarbij meer tijd wordt ingeruimd ten behoeve van de adviesfunctie aan het primaire proces, de onderwijs- en onderzoeksactiviteiten en voor het management.

Het werkgebied van de afdeling Financial Control Concern concentreert zich op:

- Het optimaliseren van processen (AO/IC) met daarbij het verstrekken van richtlijnen, procedures, en voorschriften met (financiële) wetgeving als basis, op zo'n manier dat de ‘administratie’ haar uitvoerende registratieve functie adequaat uitoefent; en ‘business control’ haar kwalitatieve meerwaarde invult richting collega’s;

- Het afstemmen van de tijdsplanning behorend bij de periodieke afsluitmomenten (maand /kwartaal / jaar) en het zorgdragen voor de geconsolideerde rapportages;

- Het optimaliseren van informatie zodat het lijnmanagement de (financiële) processen adequaat kan beheersen;

- Het uniformeren van informatie uit de administraties van de beheerseenheden ten behoeve van beheersing van kosten, opbrengsten en balans van de gehele universiteit. Hierbij hoort ook het opstellen van technische analyses bij de financiële rapportages, hetgeen leidt tot het tijdig en betrouwbaar rapporteren van historische financiële informatie, mede in relatie tot de financiële begroting/prognose;

- Het opstellen van financiële overzichten ten behoeve van het afleggen van verantwoording, onder andere gericht op jaarrekening/jaarverslag en projectdeclaraties.

Functie omschrijving

Werken met professionals, financiële verslaggeving en interne beheersing binnen een grote internationale organisatie als TU Delft is even veelzijdig als uitdagend. Je maakt als Financial Controller Concern deel uit van het centrale Financial Control team.

Als Financial Controller Concern ben jij verantwoordelijk voor het tijdig, juist en volledig rapporteren van de geconsolideerde rapportages (maand /kwartaal /jaar). Daarnaast fungeer jij als brug tussen de decentrale financial controllers en business control concern. Jouw taken zijn:

- Werkwijze en rapportages tussen de beheerseenheden conform wet- & regelgeving optimaliseren, inclusief het uitwerken en borgen van de administratieve organisatie;
- Fungeren als aanspreekpunt voor waarderingsvragen, met name gerelateerd aan vastgoed activiteiten;
- Zelfstandig uitvoeren van enkele rapportage taken in het consolidatieproces;
- Technische analyses uitvoeren op de geconsolideerde rapportages (maand/ kwartaal/ jaar);
- Zelfstandig uitvoeren van enkele (deel) administraties;
- Implementeren van slimme controles d.m.v. data-analyse bij sub processen;
- Beoordelen van de financiële juistheid en volledigheid van de balansdossiers (inclusief technische analyses), en contact onderhouden met de externe accountant.

Tot slot blijf je bij de bovenstaande uitvoering oog houden voor de belangen van de interne klant.

Functie eisen

We zijn op zoek naar een Financial Controller Concern die zichzelf herkent in het volgende profiel:

Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau, met minimaal 5 jaar werkervaring, waarbij ervaring met consolideren en het zelfstandig voeren van een administratie een vereiste is. Je hebt een relevante opleiding en gedegen vakinhoudelijke kennis op het gebied van boekhouden/control/accountancy. Je hebt kennis van en ervaring met relevante wet- & regelgeving en AO/IC. Je weet administratieve processen te optimaliseren. Je hebt ervaring met het implementeren van slimme controles d.m.v. data-analyse. Je bent in staat werkzaamheden zelfstandig uit te voeren, maar kunt ook goed in teamverband functioneren.

Je hebt een proactieve, initiatiefrijke en klantgerichte houding, stuurt op resultaat en beschikt over vaardigheden om te plannen en organiseren. Jij bent in staat om collega’s te enthousiasmeren en te motiveren. Jij draagt als gangmaker binnen een team bij aan een prettige werksfeer. Je wilt jezelf graag verder ontwikkelen op persoonlijk en vakinhoudelijk vlak. Je betrekt stakeholders, hebt gevoel voor organisatie en verschillende belangen. Je bent in staat complexe zaken eenvoudig uit te leggen en kunt een brug slaan tussen collega’s binnen en buiten Finance.

Arbeidsvoorwaarden

De functie heeft een omvang van 38 uur (1,0 fte). Het betreft een jaarcontract met mogelijk uitzicht op verlenging. Het salaris is gebaseerd op schaal 11 met een maximum van € 4.757,- bruto per maand op basis van een volledige aanstelling. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaringsniveau. Bij deze functie hoort een vaste eindejaarsuitkering/dertiende maand. Je kunt afspraken maken over flexibele werktijden, jaarlijks via het Individueel Keuzepakket Arbeidsvoorwaarden je eigen beloningspakket samenstellen, en je ontvangt een maandelijkse werkkostenbijdrage. Op de campus is een Internationaal Kindcentrum met kinderopvang, voor- en naschoolse opvang en een internationale basisschool. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Universiteiten.

Informeren en solliciteren

Ben jij die enthousiaste, klantgerichte en vakbekwame financial controller concern die wij zoeken? Neem dan contact op met Maarten Bosman, Teamleider Financial Control, tel: 06-41643688, e-mail: m.bosman@tudelft.nl. Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Ruth Vidal, tel: 015 - 27 81223, e-mail: po.ud@tudelft.nl. Wil je solliciteren op deze functie, dan kun je je sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae richten aan mw. R.G. Vidal-Brown en voor 30 juni 2017 per e-mail sturen naar po.ud@tudelft.nl onder vermelding van vacaturenummer: AT/UD/F/2017-10


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Factsheet

Faculteit/afdeling
Finance
Niveau
HBO+
Functie-omvang
38
Standplaats
Delft
Contractduur
1 jaar met mogelijk uitzicht op verlenging
Salaris
Min € 3.475,- Max € 4.757,- bruto p/m

Sluitingsdatum
30 juni 2017
Vacaturenr.
AT/UD/F/2017-10


Informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Maarten Bosman, Teamleider Financial Control.

T 06-41643688
E m.bosman@tudelft.nl

Voor informatie over de selectieprocedure kun je terecht bij Mw. R.G. Vidal-Brown, secretaresse.

E po.ud@tudelft.nl


Share