HR Adviseur Onderwijs- en Studentenzaken

Faculteit/afdeling: Human Recources Management
Niveau: Universitair
Functie-omvang: 38 uur per week
Contractduur: 1 jaar met uitzicht op vast
Salaris: € 3.427,- tot € 4.691,- bij een fulltime aanstelling
You are viewing information for a vacancy that was originally designed in Dutch.

Human Recources Management

Om haar doelstellingen te realiseren zet de TU Delft in op het aantrekken en ontwikkelen van wetenschappelijk talent uit de wereldtop. De directie Human Resources (HR) speelt hierin een onderscheidende rol door te streven naar zoveel mogelijk ondersteuning op maat. Kernwoorden hierbij zijn: professionaliteit, betrokkenheid en kwaliteit.
De HR organisatie bestaat uit een aantal centrale onderdelen, zoals HR Development & Mobility en HR Services, en uit HR Advies, gesitueerd binnen de faculteiten en de Universiteitsdienst.
Het personeelsbeleid zoals geformuleerd in de HR-strategie ‘Freedom to Excel’ is gericht op leiderschapsontwikkeling, talent management en organisatieontwikkeling, met HR-instrumenten die bijdragen aan de versterking van onderwijs, onderzoek en valorisatie.


HR Advies concentreert zich op de ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van HR-beleid en op een brede, professionele HR-advisering van leidinggevenden en medewerkers binnen de faculteiten en de Universiteitsdienst. Daarnaast is HR Advies betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van TU-brede programma’s en projecten.

Functie omschrijving

Als HR-adviseur heb je een veelzijdige en uitdagende functie binnen een internationale werkomgeving. In deze functie geef je mede inhoud aan, en stimuleer je de ontwikkeling van het HR-beleid binnen de faculteit of directie waarvoor je werkzaam bent. Je draagt bij aan en bevordert de uitvoering en evaluatie van het geformuleerde HR-beleid en overziet het totale HR-werkterrein in al haar aspecten (instroom, uitstroom, regelgeving, veranderkunde, samenwerkingsvraagstukken, ontwikkelvraagstukken, HR-instrumenten, functioneringsproblemen, verzuimproblematiek etc.).

Je werkt sterk oplossingsgericht, handelt zelf of verwijst door naar de juiste deskundigen. Je houdt wel de regie en draagt zorg voor kwalitatief hoogwaardige oplossingen van vraagstukken. Je wordt vanuit je brede kennis en ervaring gezien als een volwaardig gesprekspartner voor management, bestuur en medewerker.

Hieronder een overzicht van je taken en verantwoordelijkheden:

- Je overziet, handelt en netwerkt intensief binnen en buiten de organisatie;
- Je neemt initiatieven op basis van wat je ziet en waarneemt;
- Je hebt visie en bent in staat je ideeën uit te dragen;
- Je neemt initiatieven en verrast je omgeving met goede ideeën;
- Management en medewerkers kunnen bij jou terecht voor adviezen en oplossingen omtrent HR gerelateerde (complexe) vraagstukken;
- Je geeft op basis van HR-cijfers (o.a. over instroom, uitstroom, leeftijdsopbouw etc.) gerichte adviezen aan het management en je neemt daartoe initiatief;
- Je hebt ruime kennis en ervaring met reorganisaties en organisatie inrichting vraagstukken; je kent de regelgeving en kunt een veranderingsproces adequaat begeleiden;
- Als volwaardig gesprekspartner overleg je met de medezeggenschap en eventueel vakbonden over diverse HR vraagstukken;
- Je treedt als projectleider op voor universiteitbrede HR ontwikkelvraagstukken (bijv. vernieuwen RO cyclus, evaluaties, instrumentontwikkeling etc.);
- Je neemt collega’s op overtuigende wijze mee in jouw denken;
- Je kunt meerdere adviesstijlen effectief inzetten en bent daardoor breed inzetbaar op het HR-werkterrein.

Functie eisen

Herken je jezelf in onderstaand profiel, dan nodigen we je graag uit om op deze functie te solliciteren:

- Je hebt een afgeronde academische opleiding, aangevuld met een relevante opleiding en gedegen vakinhoudelijke kennis op HR gebied.
- Je hebt 5 tot 10 jaar relevante ervaring.
- Je hebt een sterk analytisch en conceptueel vermogen.

Competenties die voor deze functie heel belangrijk zijn:

- Organisatiesensitiviteit.
- Inventiviteit / initiatief.
- Overtuigingskracht.
- Inlevingsvermogen / coachen.
- Resultaatgerichtheid.

Arbeidsvoorwaarden

De functie heeft een omvang van 38 uur (1 fte). De aanstelling vindt plaats voor een periode van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is gebaseerd op schaal 11 met een maximum van € 4.691,- bruto per maand bij een volledige werkweek. TU Delft biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals korting bij zorgverzekeraars en op een sportabonnement. Je kunt afspraken maken over flexibele werktijden. Het is mogelijk om jaarlijks via het Individueel Keuzepakket Arbeidsvoorwaarden je eigen beloningspakket samen te stellen en je ontvangt een maandelijkse werkkostenbijdrage. TU Delft heeft een Internationaal Kindcentrum op de campus met kinderopvang, voor- en naschoolse opvang en een internationale basisschool. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Universiteiten.

Informeren en solliciteren

Voor meer inhoudelijke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Josje Vermolen, HR Manager Universiteitsdienst, e-mail: j.m.vermolen@tudelft.nl, telefoon: 06-14330490. Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Ruth Vidal-Brown, secretaresse HR, e-mail: po.ud@tudelft.nl. Je sollicitatiebrief met curriculum vitae kun je richten aan mw. J.M. Vermolen en voor 3 juli 2017 mailen naar po.ud@tudelft.nl onder vermelding van vacaturenummer AT/UD/HR/2017-07.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Factsheet

Faculteit/afdeling
Human Recources Management
Niveau
Universitair
Functie-omvang
38
Standplaats
Delft
Contractduur
1 jaar met uitzicht op vast
Salaris
€ 3.427,- tot € 4.691,- bij een fulltime aanstelling

Sluitingsdatum
3 juli 2017
Vacaturenr.
AT/UD/HR/2017-07


Informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Ingrid Halewijn, Directeur Human Recources.

T 015 - 27 84108
E i.m.a.j.halewijn@tudelft.nl

Voor informatie over de selectieprocedure kun je terecht bij R.G. Vidal-Brown, HR secretaresse.

E po.ud@tudelft.nl


Share