HR-adviseur faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen (CiTG)

Department/faculty: Universiteitsdienst - Human Resources Management
Level: University Graduate
Working hours: 38.0 hours weekly
Contract: 1 jaar met uitzicht op vast dienstverband
Salary: 3545 - 4852 euros monthly (full-time basis)
You are looking at a vacancy text originally drafted in Dutch.
Parts may be available in English!

Universiteitsdienst - Human Resources Management


Om haar doelstellingen te realiseren zet de TU Delft in op het aantrekken en ontwikkelen van wetenschappelijk talent uit de wereldtop. De directie Human Resources (HR) speelt hierin een onderscheidende rol door te streven naar zoveel mogelijk ondersteuning op maat. Kernwoorden hierbij zijn: professionaliteit, betrokkenheid en kwaliteit. De HR organisatie bestaat uit een aantal centrale onderdelen, zoals HR Development & Mobility en HR Services, en uit HR Advies, gesitueerd binnen de faculteiten en de Universiteitsdienst. Het personeelsbeleid zoals geformuleerd in de HR-strategie ‘Freedom to Excel’ is gericht op leiderschapsontwikkeling, talent management en organisatieontwikkeling, met HR-instrumenten die bijdragen aan de versterking van onderwijs, onderzoek en valorisatie.


De HR-organisatie bestaat uit een aantal centrale onderdelen zoals HR Development & Mobility, HSE en HR Services en daarnaast uit HR Advies, werkzaam binnen de 8 faculteiten en de Universiteitsdienst.


De faculteit CiTG leidt geëngageerde ingenieurs en promovendi op en voert grensverleggend wetenschappelijk onderzoek uit op het gebied van civiele technieken in de brede zin van het woord, aardwetenschappen en remote sensing. CiTG raakt daarmee veel maatschappij relevante domeinen zoals de aarde, water, milieu, infrastructuur en klimaat. De faculteit bestaat uit 6 wetenschappelijke afdelingen en enkele ondersteunende diensten. Civiele Techniek en Geowetenschappen.

Job description

In een klein team van 5 adviseurs werk je samen voor de faculteit. Voor één of meer afdelingen van de faculteit ben je het eerste aanspreekpunt waar het gaat om vraagstukken rond de instroom van medewerkers, de toepassing van arbeidsvoorwaarden, de inrichting en uitvoering van de R&O-cyclus, talentontwikkeling, coachvragen en individuele casuïstiek. Daarnaast adviseer je over de ontwikkeling van medewerkers en organisatie en het leiderschap binnen de universitaire context en over de gewenste kwaliteit en kwantiteit van de personele bezetting op langere termijn. Je levert tevens een bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van het HR-beleid en je ontwikkelt en implementeert (mede) TU brede instrumenten en systemen.

Requirements

Je bent een stevige, ervaren (minimaal 5 jaar relevante werkervaring) en integere vakman of -vrouw met een afgeronde academische opleiding. Je hebt een hands on mentaliteit en neemt initiatief. Je hebt affiniteit met de academische wereld en beschikt over een sterk conceptueel en analytisch vermogen. Andere persoonlijke kwaliteiten die belangrijk zijn voor deze functie zijn organisatiesensitiviteit, inventiviteit, overtuigingskracht, inlevingsvermogen, resultaatgerichtheid en coachingsvaardigheden.


Je bent vanwege je brede kennis en ervaring een volwaardig gesprekspartner voor management en medewerker. Je hebt visie en verrast je omgeving met goede ideeën. Je wordt door het management en de medewerkers opgezocht bij HR-gerelateerde (complexe) vraagstukken omdat ze weten dat je met goede adviezen komt. Je levert kwalitatief hoogwaardige oplossingen. Je bent in staat om op basis van HR-cijfers gerichte adviezen te geven aan het management. Je hebt bovendien ruime kennis van en ervaring met reorganisaties en organisatie-inrichtingsvraagstukken. Je kent de regelgeving hieromtrent en bent in staat een veranderingsproces adequaat te begeleiden.


TU Delft is een internationaal georiënteerde universiteit. Een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Engelse taal is daarom een vereiste.


Beschik je over deze kennis, ervaring en kwaliteiten, dan nodigen we je graag uit om te solliciteren.

Conditions of employment

De functie heeft een omvang van maximaal 38 uur (1 fte). De aanstelling vindt plaats voor een periode van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is gebaseerd op schaal 11 met een maximum van € 4.852,- bruto per maand bij een volledige werkweek.
Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Universiteiten.

Information and application

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met drs. Maaike Jonker, HR-manager, e-mail maaike.jonker@tudelft.nl
Je sollicitatiebrief met curriculum vitae kun je richten aan drs. M. Jonker en voor 26 november a.s. mailen naar po.ud@tudelft.nl onder vermelding van vacaturenummer AT/UD/HR/2018-06.


Enquiries from agencies are not appreciated.

Factsheet

Department/faculty
Universiteitsdienst - Human Resources Management
Level
University Graduate
Working hours
38.0 hours weekly
Location
Delft
Contract
1 jaar met uitzicht op vast dienstverband
Salary
3545 - 4852 euros monthly (full-time basis)

Closing date
Nov. 27, 2018
Vacancy nr.
AT/UD/HR/2018-06


Information

For more information about this job, please contact drs. Maaike Jonker.

T
E maaike.jonker@tudelft.nl

For more information about the application procedure, please contact:

E PO.UD@tudelft.nl


Share