Helpdeskmedewerker docentenondersteuning

Department/faculty: Universiteitsdienst - Education & Student Affairs
Level: Higher Professional Education
Working hours: 38.0 hours weekly
Contract: 1 jaar met uitzicht op verlenging
Salary: 2763 - 3796 euros monthly (full-time basis)
You are looking at a vacancy text originally drafted in Dutch.
Parts may be available in English!

Universiteitsdienst - Education & Student Affairs


De directie Education & Student Affairs (ESA) ondersteunt het onderwijs met het voeren van de onderwijs- en studentenadministratie, coördinatie van het onderwijsbeleid, het begeleiden en ondersteunen van (buitenlandse) studenten en promovendi, het verzorgen van (didactische) trainingen, het geven van onderwijskundig advies en ondersteuning, en het aanbieden van sport & cultuur activiteiten. De directie ESA bestaat uit de afdelingen Education Service Centre, Academic Services, Extension School en Sports & Culture. De directie telt circa 250 medewerkers. De directie ESA staat binnen de TU Delft bekend om de hoge kwaliteit van haar dienstverlening en kent een proactieve en oplossingsgerichte cultuur.


Afdeling Academic Services bestaat uit twee teams. Het team Student Development biedt ondersteunende (advies) diensten aan (PhD-) studenten waaronder het verzorgen van het Honours Programme, careeractiviteiten en studentendecanen. Het team Teaching & Learning Services biedt ondersteuning en opleiding aan docenten, en support voor verschillende Onderwijs innovatieprogramma’s zoals de Extension School en de TU Delft Teaching Lab.

Het team Teaching & Learning Services is partner van faculteiten in onderwijsvernieuwingen op onderwijskundig, didactisch en technologisch vlak en biedt effectieve, efficiënte en toegankelijke ondersteuning met state-of-the-art kennis van onderwijsinnovatie. Het team bestaat uit circa 30 medewerkers verdeeld in drie groepen: Support, Learning Development en Educational Innovation.

Job description

Als helpdeskmedewerker docentenondersteuning help je docenten bij het inzetten van (digitale) onderwijstechnologie in hun cursussen en opleidingen. Je werkt samen met docenten, learning developers en instructional designers aan het realiseren van hoogwaardig en efficiënt onderwijs. Ook beantwoord je vragen van individuele docenten over de inzet van onderwijsapplicatie.


Je werkzaamheden bestaan uit de volgende onderdelen:


 • Je ondersteunt de helpdesk bij complexe supportvragen (eerstelijnsondersteuning) van docenten over het gebruik van (digitale) onderwijsapplicaties zoals Brightspace, edX, Kaltura, FeedbackFruits, MapleTA, Scorion, Digiboards en Sonate;

 • Je bent technisch expert voor alle studentassistenten die onderdeel zijn van het supportteam en traint hen hierin;

 • Je ondersteunt docenten bij het invoeren van tentamens en opdrachten in digitale toetssoftware (o.a. MapleTA en Turnitin).

 • Je beheert de supportwebsite en zorgt dat deze up-to-date is.

 • Je onderhoudt het contact met de functioneel applicatiebeheerders van Information Management (tweedelijns ondersteuning) en verzorgt bug/feature reports, test nieuwe functionaliteiten van bestaande tools en test nieuwe tools.

Requirements

We zoeken een enthousiaste en creatieve collega voor deze functie. Je bent goed in organiseren, werkt zorgvuldig en bent een echte teamplayer. De snel veranderende wereld van onderwijstools vraagt een groot leervermogen. Je zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onderwijstools en weet goed waar vanuit het onderwijs behoefte aan is. Je bent flexibel, overtuigend en hebt affiniteit met onderwijsinnovaties.


Daarnaast vraagt deze functie:


 • HBO werk- en denkniveau;

 • Goede ICT-vaardigheden;

 • Relevante werkervaring in het onderwijs is een pre;

 • Ervaring in ondersteuning van gebruikers met ICT-tools, bij voorkeur in het onderwijs;

 • Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is een must.
   

Conditions of employment

De functie heeft een omvang van 38 uur (1,0 fte) per week. Het betreft een aanstelling van 1 jaar met uitzicht op verlenging. Het salaris is gebaseerd op schaal 9 (met een maximum van € 3.796,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling). Daarnaast biedt TU Delft een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een flexibele werkweek, korting bij zorgverzekeraars, en de mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen. Op de campus is een Internationaal Kindcentrum met kinderopvang, voor- en naschoolse opvang en een internationale basisschool. Verder biedt Dual Career Services ondersteuning aan meekomende partners. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Universiteiten.
 

Information and application

Voor specifieke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Willem van Valkenburg, manager afdeling Teaching & Learning Services, e-mail: w.f.vanvalkenburg@tudelft.nl, tel: 015 - 27 86825. Voor informatie over de selectieprocedure kun je terecht bij Ruth Vidal-Brown, secretaresse, tel: 015 - 27 81223, e-mail: po.ud@tudelft.nl. Wil je solliciteren? Stuur dan voor 1 september 2018 een sollicitatiebrief met cv, gericht aan Willem van Valkenburg naar po.ud@tudelft.nl onder vermelding van vacaturenummer AT/UD/ESA/2018-33.


Enquiries from agencies are not appreciated.

Factsheet

Department/faculty
Universiteitsdienst - Education & Student Affairs
Level
Higher Professional Education
Working hours
38.0 hours weekly
Location
Delft
Contract
1 jaar met uitzicht op verlenging
Salary
2763 - 3796 euros monthly (full-time basis)

Closing date
Sept. 1, 2018
Vacancy nr.
AT/UD/ESA/2018-33


Information

For more information about this job, please contact Willem van Valkenburg.

T 015 - 27 86825
E w.f.vanvalkenburg@tudelft.nl

For more information about the application procedure, please contact:

E PO.UD@tudelft.nl


Share