Product owner SharePoint/ Collaboration

Faculteit/afdeling: Universiteitsdienst - Directie ICT & FM
Niveau: HBO
Functie-omvang: 38.0 uur per week
Contractduur: Tijdelijk, 1 jaar, met uitzicht op verlenging
Salaris: 3637 - 4978 euro per maand (volledige dagtaak)

Universiteitsdienst - Directie ICT & FM


Informatie- en Communicatie Technologie & Facilitair ManagementDe directie ICT & FM stimuleert en faciliteert de TU Delft bij het realiseren van haar doelstellingen gericht op zowel de ‘core business’ onderwijs, onderzoek en valorisatie, als de ondersteunende directies van de TU Delft. De directie ICT & FM is een betrouwbare en zichtbare partner die voor zijn medewerkers een stimulerende en motiverende omgeving biedt.De directie ICT & FM bestaat uit vier hoofdafdelingen. University Services Support richt zich op de dienstverlening voor de gehele TUD. De afdeling Facilitair Management levert facilitaire diensten aan alle gebruikers van de campus van de TU Delft. Het Shared Service Center ICT & FM richt zich op de dienstverlening rondom de continuïteit en optimalisatie van de bestaande informatievoorziening. R&D/Innovatie focust op de ontwikkeling van nieuwe technologieën ten behoeve van kansrijke hulpmiddelen voor onderwijs en onderzoek.Afdeling Demand en Quality ManagementDe afdeling Demand en Quality management heeft de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat veranderingen op het gebied van bedrijfsprocessen, informatievoorziening en informatietechnologie optimaal worden vormgegeven (‘doing the right things’). In haar demand management-rol ondersteunt de afdeling de business (faculteiten en centrale diensten binnen TU Delft) bij het inzichtelijk maken van business requirements en het opstarten van projecten.Het SharePoint team is onderdeel van Demand and Quality management binnen ICT & FM en ondersteunt en beheert SharePoint webapplicaties voor de TU Delft. Het SharePoint team is verantwoordelijk voor de beschikbaarheid en kwaliteit van de dienst Collaboration. TU Delft SharePoint bestaat uit 3 webapplicaties met ongeveer 500 site collecties en 5000 sites.

Functie omschrijving

ICT & FM is op zoek naar een ervaren SharePoint specialist met onderwijs- of overheidservaring en goede communicatieve vaardigheden. Je neemt het voortouw in een team met 4 andere SharePoint functioneel beheerders. Je bepaalt samen met het team welke werkzaamheden er worden uitgevoerd, waarbij je de teamleden ondersteunt met jouw kennis en ervaring.Je kunt de TU Delft adviseren over het gebruik van SharePoint. Met jouw kennis en ervaring ben je in staat om ICT & FM en de TU Delft te helpen met het maken van de juiste keuzes rondom het inzetten van SharePoint binnen de dienst Collaboration.TU Delft SharePoint kent een drietal SharePoint omgevingen, standaard SharePoint, personeelsdossiers en een document management systeem; deze worden ingezet voor het bevorderen van samenwerking binnen en tussen afdelingen. Als product owner wordt er van je verwacht dat je een langetermijnvisie ontwikkelt samen met stakeholders en deze samen met het team realiseert. Hierbij beheer en prioritiseer je de product backlog en initieer je activiteiten en projecten om de dienst te verbeteren.De volgende persoonlijkheidskenmerken worden als noodzakelijk gezien: analytisch, sensitief, communicatief (NL & EN), besluitvaardig en nieuwsgierig.Voornaamste werkzaamheden:
 • Vaststellen en implementeren SharePoint visie i.s.m. stakeholders

 • Definiëren functionaliteiten van de dienst Collaboration

 • Stakeholdermanagement

 • Initiëren activiteiten en project tot verbetering van de dienst

 • Begeleiden teamleden bij analyse en implementatie

 • Aansturen leveranciers

 • Kwaliteitsbewaking van de dienst

 • Beheren en bewaken applicatiebudget

Functie eisen


 • Ervaring als functioneel beheerder of product owner binnen een grote organisatie;

 • Minimaal 5 jaar ervaring met een SharePoint 2013/2016-omgeving;

 • Kennis van designer workflows

 • Kennis van Infopath formulieren is een pre

 • Ervaring met SharePoint upgrade trajecten;

 • Ervaring met vertalen van processen naar een digitale omgeving;

 • Aantoonbare ervaring met het opstellen van governance plannen en visie;

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;

 • Goede communicatieve en adviesvaardigheden;

 • Kennis van Prince2, BiSL en ITIL is een pre;

 • Je bent bereid tot het volgen van cursussen.

Arbeidsvoorwaarden

De functie heeft een omvang van maximaal 38 uur per week (1 fte). Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding gebaseerd op maximaal schaal 11 (deze schaal loopt van € 3637 tot € 4978 bruto per maand. De TU Delft kent een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een flexibele werkweek en de mogelijkheid om via het Individueel Keuzepakket Arbeidsvoorwaarden een eigen beloningspakket samen te stellen. Op de campus bevinden zich een internationaal kinderdagverblijf en een internationale basisschool. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Universiteiten. Interne kandidaten hebben bij selectie voorrang op externe kandidaten.

Informeren en solliciteren

Voor informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Jeroen Maas, Manager Demand, e-mail: j.p.maas@tudelft.nl, tel: 015- 27 80000.


Voor informatie over de selectieprocedure kun je terecht bij het secretariaat van de Universiteitsdienst, e-mail: po.ud@tudelft.nl.

Wil je solliciteren, stuur dan een brief met cv gericht aan Jeroen Maas naar po.ud@tudelft.nl onder vermelding van vacaturenummer AT/UD/ICT-FM/2020-05.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Factsheet

Faculteit/afdeling
Universiteitsdienst - Directie ICT & FM
Niveau
HBO
Functie-omvang
38.0 uur per week
Standplaats
Delft
Contractduur
Tijdelijk, 1 jaar, met uitzicht op verlenging
Salaris
3637 - 4978 euro per maand (volledige dagtaak)

Sluitingsdatum
14 juli 2020
Vacaturenr.
AT/UD/ICT-FM/2020-05


Informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Jeroen Maas.

T 015- 27 80000.
E j.p.maas@tudelft.nl

Voor informatie over de selectieprocedure kun je terecht bij:

E po.ud@tudelft.nl


Share