Medewerker Windows VMware

Faculteit/afdeling: Universiteitsdienst - Directie ICT & FM
Niveau: HBO
Functie-omvang: 38.0 uur per week
Contractduur: 1 jaar met uitzicht op vast dienstverband
Salaris: 2709 - 4274 euro per maand (volledige dagtaak)

Universiteitsdienst - Directie ICT & FM


Hier ga je werken


De TU Delft werkt aan de toekomst. Wetenschappers en studenten ontwikkelen technologieën voor volgende generaties met het oog op duurzaamheid, veiligheid en economische vitaliteit. De ICT-omgeving van de universiteit bestaat uit circa 1.000 servers en 13.000 werkplekken. We leveren diensten aan ongeveer 25.000 medewerkers en studenten en zijn verantwoordelijk voor het beheer en de innovatie van alle ICT-faciliteiten. Jij komt te werken op de afdeling Systems van de directie ICT, één van de drijvende krachten achter ons grensverleggende onderwijs en onderzoek. De afdeling Systems bestaat uit desktop-, Windows- en Linuxbeheerders. 


Jouw team


De afdeling Systems bestaat uit 25 mensen die in kleine specialisatie-teams werken. Jij werkt binnen het specialisatieteam VMware. Samenwerking is belangrijk, want uiteindelijk zijn we samen verantwoordelijk voor de hele omgeving.

Functie omschrijving

Op de TU Delft bruist het van de innovatie. Op het gebied van grensverleggend wetenschappelijk onderzoek, maar ook als het gaat om de interne processen. Zo werken wij met een complex landschap van geavanceerde applicaties en systemen voor studenten en docenten. Als medewerker Windows VMware zorg jij dat iedereen op de universiteit zo efficiënt mogelijk kan werken met apps en systemen die aan alle wensen voldoen. 


Dit ga je doen


Met je collega’s van het specialisatieteam VMware werk je aan het beheer van de vSphere vCenter-omgeving in combinatie met vCloud Director voor OTA-omgevingen. 70 tot 80 procent van alle servers van de universiteit draait op deze gevirtualiseerde serveromgeving. De helft van de servers draait op Windows, de andere helft op Linux (Redhat). Geen probleem voor jou, want jij hebt ook op het gebied van Linux de nodige systeembeheer-kennis.


Als medewerker Windows WMware richt jij je op de implementatie van vRealize Automation en lever je software defined data center-diensten als selfservice aan de eindgebruikers. Calls oplossen hoort ook bij je dagelijkse werk. Net als het doorvoeren van wijzigingen, en het controleren en monitoren van de systemen. Je checkt logfiles, reageert op fouten die door monitoring gevonden worden en werkt fanatiek mee aan het verder automatiseren van onze serveromgeving. Staat er een serverupdate op de planning? Dan communiceer je dit duidelijk naar alle betrokkenen en houd je rekening met het tijdstip van updaten. 


En je doet nog meer. Je denkt ook op conceptueel niveau mee over het vervangen en ontwerpen van nieuwe diensten en systemen. Daarnaast draag je bij aan het verbeteren en inrichten van vRealize – waar we volop mee bezig zijn – door mee te denken over de ontwikkeling en opzet. Uitdagingen genoeg in jouw functie.

Functie eisen

Dit ben jij


Een expert als het gaat om Windows en VMware en daarnaast een kenner van vRealize automation, vCloud en scripting. Je bent trots op jouw kennis en continue nieuwsgierigheid naar nieuwe technieken. Daarnaast durf je initiatief te nemen. Verder vragen we:


 • Hbo-werk- en -denkniveau, en enkele jaren aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie.

 • Diepgaande kennis van vSphere vCenter en bij voorkeur ook van vCloud Director en vRealize Automation.

 • Een up-to-date VMware VCP-certificering.

 • Bij voorkeur een VCP Cloud Management and Automation certificering.

 • Goede kennis van powershell scripting.

 • Liefst ook kennis van javascript en python (ansible).

 • Een grote mate van zelfstandigheid en collegialiteit.

 • Het goed kunnen scheiden van hoofd- en bijzaken.

 • Bij voorkeur ook securitykennis.

Arbeidsvoorwaarden

Dit bieden wij


 • Een salaris van € 2.709,- tot € 4.274,- bruto per maand, afhankelijk van kennis en ervaring.

 • Uitstekende pensioenregeling.

 • Een eindejaarsuitkering van 8,3%.

 • De mogelijkheid om deels zelf je arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.

 • De ruimte om op flexibele tijden en/of thuis te werken.

 • Veel vrijheid om je werkzaamheden zelf in te delen.

 • Verschillende opleidingsmogelijkheden.

 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.

 • Deelname aan het Health Coach Program van de TU Delft.

Informeren en solliciteren

Voor specifieke informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Rob van Laar, a.i. afdelingshoofd Systems,  e-mail: r.a.g.vanlaarhoven@tudelft.nl. Voor informatie over de wervingsprocedure kun je terecht bij het secretariaat van de Universiteitsdienst, e-mail: po.ud@tudelft.nl.


Wil je solliciteren? Stuur dan je motivatie en cv naar Rob van Laar, e-mail: PO.UD@tudelft.nl, onder vermelding van vacaturenummer AT/UD/ICT-FM/2020-03.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Factsheet

Faculteit/afdeling
Universiteitsdienst - Directie ICT & FM
Niveau
HBO
Functie-omvang
38.0 uur per week
Standplaats
Delft
Contractduur
1 jaar met uitzicht op vast dienstverband
Salaris
2709 - 4274 euro per maand (volledige dagtaak)

Sluitingsdatum
14 juli 2020
Vacaturenr.
AT/UD/ICT-FM/2020-03


Informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Rob van Laar.

T
E r.a.g.vanlaarhoven@tudelft.nl

Voor informatie over de selectieprocedure kun je terecht bij:

E PO.UD@tudelft.nl


Share