Senior Datawarehouse-Developer

Department/faculty: Universiteitsdienst - Directie ICT & FM
Level: Higher Professional Education +
Working hours: 32-38 hours weekly
Contract: met uitzicht op vast dienstverband
Salary: 4406 - 5656 euros monthly (full-time basis)
You are looking at a vacancy text originally drafted in Dutch.
Parts may be available in English!

Universiteitsdienst - Directie ICT & FM


Afdeling Datamanagement

De TU Delft scoort hoog als het gaat om medewerkerstevredenheid. Er hangt bij ons dan ook een positieve en toekomstgerichte sfeer. Formeel werk jij bij de afdeling Datamanagement, onderdeel van het Shared Service Center ICT. Bij de afdeling Datamanagement werken zo’n 20 medewerkers in Database-beheer, Data-integratie, Business intelligence of als webontwikkelaar.In de praktijk heb je het meest contact met je collega’s van het projectteam MiFOCUS, oftewel: managementinformatie in focus. Met de acht professionals van dit jonge team tuig je een BI-omgeving op die vernieuwend en vooruitstrevend is. Zo werken we met de innovatieve visualisatietool Tableau en verkennen we de mogelijkheden om het datawarehouse en de visualisatie meer te integreren. En de TU Delft zou de TU Delft niet zijn, als we niet ook jou uitnodigen om mee te denken over vernieuwing en innovatie. Goede ideeën; we weten zeker dat je ze hebt, en geven je dan ook alle ruimte om ze te ontplooien.

Job description

Als senior datawarehouse-developer heb jij invloed op de wereld van meer dan 30.000 studenten en medewerkers. Door te werken aan de continuïteit en verdere ontwikkeling van de nieuwe BI-omgeving van de TU Delft, stel je ons in staat om de meest betrouwbare strategische managementrapportages te maken. Op basis hiervan kan het college van bestuur weloverwogen beslissingen nemen. En daar plukken studenten en medewerkers de vruchten van!In een scrumteam werk jij met drie andere datawarehouse-developers aan de stabiliteit en beschikbaarheid van onze gloednieuwe business-intelligence omgeving. Aan jullie de taak om belangrijke managementinformatie voor het college van bestuur, directeuren en decanen, goed en veilig te ontsluiten. Dit kan informatie zijn over studenten, medewerkers, promoties, financiën en ruimtebezetting. Op dit moment zijn er zes verschillende bronsystemen waaruit we gegevens genereren en naar verwachting groeit de BI-omgeving de komende tijd zowel in omvang als het aantal eindgebruikers. Dit alles stelt jou voor interessante technische uitdagingen.Wat ga je concreet doen? Je ontwikkelt de aansluiting van (nieuwe) bronsystemen op het datawarehouse en je modelleert ruwe data op basis van Data Vault en Kimball, zodat hieruit bruikbare informatie kan worden gedestilleerd. Betrouwbaarheid, foutloosheid en kwaliteit van data zijn hierbij voor de TU-Delft cruciaal. Ook ontwikkel je nieuwe datamarts voor eindgebruikers. Wil je meer uitdaging? Dan kun je bijvoorbeeld aan de slag met het (door)ontwikkelen van knowledgemodules in Oracle Data Integrator en het optimaliseren van de performance van het datawarehouse.Jouw werkdagen zijn afwisselend. De ene dag overleg je met technisch experts, je projectteam en businessvertegenwoordigers om tot de juiste specificaties te komen of nieuwe applicaties te testen. Dan weer zit je met je hoofd in de code en kun je je helemaal uitleven als programmeur. Als senior datawarehouse-developer heb je bovendien een coachende rol naar je collega’s van BI die beperkte kennis hebben van datawarehousetechnieken. Daarnaast lever je een belangrijke bijdrage om van de TU-Delft een datagedreven organisatie te maken.

Requirements


 • Hbo- of wo-niveau en kennis van datawarehousing.

 • Ruime ervaring met (PL/)SQL, RDBMS’en en met datamodellering volgens Data Vault en Kimball.

 • Ervaring met Oracle, Oracle Data Integrator (of een vergelijkbare tool) is een pré.

 • Een gezonde dosis nieuwsgierigheid en enthousiasme: je staat open voor verandering, wilt zelf graag leren én je kennis overdragen aan anderen.

 • Leergierig en ambitieus, bijvoorbeeld het gebruik van nieuwe tools of de knowledge modules in Oracle Data Integrator.

 • Brede interesse: van analyses uitvoeren tot het maken van een technisch ontwerp tot het daadwerkelijk bouwen van de software, jij vindt het allemaal leuk.

 • Sterke analytische vaardigheden, een zelfstandige werkhouding en een pragmatische en doelgerichte instelling.

 • Verbindingskracht: jij betrekt anderen – zowel technisch experts als gebruikers – bij wat je doet en je benut hun kennis om je producten nog beter te maken.

 • Een flexibele instelling. Je vindt het geen probleem om af en toe, bijvoorbeeld net na een nieuwe release, buiten kantoortijd beschikbaar te zijn om eventuele bugs op te lossen of vragen te beantwoorden.

 • Ervaring en de vaardigheid om collega’s te coachen en een klankbordfunctie te vervullen.

Conditions of employment


 • Een salaris tussen de €4.406 en €5.656,- (schaal 12) bruto per maand.

 • De ruimte om op flexibele tijden en (in overleg) thuis te werken.

 • Pensioenregeling via het ABP.

 • Een goede werk-privébalans: bij een werkweek van 38 uur krijg je 232 verlofuren per jaar. Heb je uren over of kom je ze juist tekort? Geen probleem. Je kunt ze verkopen of er extra bijkopen.

 • Een eindejaarsuitkering van 8,3%.

 • De mogelijkheid om voor een deel zelf je arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.

 • Toegang tot het Health Coach Program van de TU Delft en korting bij zorgverzekeraars.

 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en een Internationaal Kindcentrum met opvang en basisschool op de campus.

Information and application

De TU Delft laat zich in deze procedure ondersteunen door Diemen & Van Gestel. Je CV, vergezeld van een motivatiebrief, kun je toezenden aan Paul Fouarge, Directeur van Diemen en Van Gestel, via www.diemenenvangestel.nl/vacatures. Voor vragen over de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Paul Fouarge op: 0651 345 935.Paul Fouarge, directeur van Diemen & Van Gestel, begeleidt de wervings- en selectieprocedure. Hij zal gesprekken voeren met in potentie voor de functie geschikte (in-en externe kandidaten) bij Diemen & Van Gestel in Soesterberg. Vervolgens zullen de Curricula Vitae van geschikte kandidaten op papier aan de opdrachtgever worden gepresenteerd en zullen enkele kandidaten voor de selectiegesprekken worden uitgenodigd. Er worden in het eindstadium van de selectieprocedure van benoembare kandidaten referenties ingewonnen.


Enquiries from agencies are not appreciated.

Factsheet

Department/faculty
Universiteitsdienst - Directie ICT & FM
Level
Higher Professional Education +
Working hours
32-38 hours weekly
Location
Delft
Contract
met uitzicht op vast dienstverband
Salary
4406 - 5656 euros monthly (full-time basis)

Closing date
July 14, 2020
Vacancy nr.
AT/UD/ICT-FM/2020-06


Information


Share